Kontakt

Om Forensic Experts Scandinavia (FES)

Forensic Experts Scandinavia (kallas ofta bara FES) strävar efter att minska och lösa (cyber) brottslighet och bedrägeri samt säkra system och data. För att ligga före brottslingarna samarbetar FES med sina kunder och partners. Dels på grund av att man väljer och levererar rätt programvara och hårdvara från internationellt erkända leverantörer och dels genom att utbilda användarna i att tillämpa dessa produkter på rätt sätt fångas "skurkarna" och "de oskyldiga" skyddas.

I dagens samhälle lämnas många spår via mobiltelefoner, surfplattor, sociala medier och annan teknik. Detta innebär att en växande mängd data är en del av varje (digital) brottsplats. Dessa uppgifter säkras och analyseras med hjälp av de produkter som tillhandahålls av FES.

Där data kan användas för att lösa frågor kring en brottsplats, måste den också skyddas för att förhindra missbruk av brottslingar. De säkerhetslösningar som FES erbjuder hjälper dig att säkra dina system och data. Dessa inkluderar lösningar som säkerhetsprodukter, utbildning, medvetenhetsworkshops och rekommendationer.

Våra kunder utbildas av FES i att utföra utredningar inom området (cyber) brottslighet, OSINT och bedrägeribekämpning med hjälp av specialiserad teknik. De digitala kriminaltekniska, analytiska, e-Discovery- och säkerhetsprodukterna gör det möjligt för dem att genomföra sina egna undersökningar och säkra system och data.

För att kunna tillhandahålla rätt teknik och kunskap arbetar FES alltid med att identifiera kundernas behov, hålla reda på befintliga och kommande trender och hitta nya produkter. Förutom rätt programvaror, hårdvaruprodukter och utbildningar, investerar vi också kontinuerligt i vårt expertteam. Detta görs genom (produkt) utbildningar, mässor, konferenser och kundbesök. Anställning av personal från fältet vid försvarsdepartementet, polis, lokala myndigheter eller IT-företag bidrar också till detta.

Forensic Experts Scandinavia AB är en del av det nederländska företaget DataExpert BV.